Συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους Υπουργούς Οικονομικών – Εργασίας – Οικονομίας – Παιδείας

Το πλαίσιο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων όπως διαμορφώνονται σήμερα κάτω από τις σκληρές συνθήκες του μνημονίου έθεσε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στο υπουργείο οικονομικών ενόψει των κυβερνητικών εξαγγελιών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας έθεσε μεταξύ άλλων στους συναρμόδιους υπουργούς το πρόβλημα των απολύσεων, της ανεργίας και της ακρίβειας το οποίο λαμβάνει δραματικές διαστάσεις. Συζητήθηκε επίσης και το ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων η θέση η οποία εκφράστηκε ήταν σαφής και κατηγορηματική ότι το ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η ΓΣΕΕ δε θα δεχθεί σε καμία περίπτωση την παραμικρή ανατροπή ή τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται η ικανοποίηση των πιο ακραίων και αντεργατικών απαιτήσεων των εργοδοτών, των τραπεζιτών και των δανειστών.

Η ΓΣΕΕ θα καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα στον Πρωθυπουργό, κ. Παπανδρέου, με το σύνολο των θέσεων και των προτάσεων της στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου και τα οποία αποτελούν το διεκδικητικό πλαίσιο του συλλαλητηρίου των εργαζομένων που θα γίνει στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη στις 11 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα