Συνάντηση της ΓΣΕΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 11/7/2012 συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση και τον Υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν από τη Συνομοσπονδία όλα τα σοβαρά προβλήματα, αιτήματα και διεκδικήσεις των εργαζόμενων, όπως αυτά προσδιορίζονται από τις πολιτικές των Μνημονίων και των αντεργατικών παρεμβάσεων.

Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν:

  1. Η επαναθεμελίωση του εργατικού θεσμικού πλαισίου, των ΣΣΕ, των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, της μετενέργειας, του ΟΜΕΔ, του ΟΕΕ και ΟΕΚ, και άλλα.
  2. Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, τις αυθαιρεσίες των εργοδοτικών συμπεριφορών, της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής, την παρατεταμένη και αυξημένη ύφεση, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών και αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών.

Η ΓΣΕΕ επανέλαβε και στον νέο Υπουργό Εργασίας ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που έχουν προ πολλού εξαντλήσει τα όρια αντοχής όχι μόνο απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε σκέψη για περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά απαιτούν και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ την άμεση αποκατάσταση των βασικών και θεμελιακών εργατικών, οικονομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Απαντώντας στην πρόσκληση του Υπουργού για τον κοινωνικό διάλογο και τη συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την Εθνική Σύμβαση, καταστήσαμε απολύτως σαφές ότι βάση διαλόγου με τους εργοδότες αποτελεί η έγγραφη συμφωνία – επιστολή – των δύο μερών της 2/2/2012 προς τον κ.Πρωθυπουργό, το δε αποτέλεσμα του διαλόγου και της πιθανής συμφωνίας θα πρέπει να δεσμεύει την Κυβέρνηση για την άμεση υλοποίησή της.

Τα συνδικάτα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, το ίδιο όμως πρέπει να κάνει και η Κυβέρνηση με δεδομένες και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΓΣΕΕ είναι αποφασισμένη με κάθε τρόπο να διεκδικήσει αγωνιστικά την ανατροπή των πολιτικών που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα