ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ – ΣΕΤΕ

Τις πιθανές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση στην απασχόληση του τουριστικού τομέα συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΤΕ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της γενικότερης πολιτικής όπως αυτή εκφράζεται τόσο μέσα από την πολιτική για τον τουρισμό, όσο και από την πολιτική για την απασχόληση. Επεσήμαναν επίσης ότι η σημασία των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων της τουριστικής οικονομίας στην ευρύτερη οικονομία του τουριστικού τομέα είναι ακόμα μεγαλύτερη στο επίπεδο της απασχόλησης, δεδομένου ότι για καθεμία άμεση θέση απασχόλησης στον τουρισμό δημιουργείται σχεδόν άλλη μια στην ευρύτερη οικονομία.
Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν- τα οποία προφανώς – πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν και να συνδυαστούν με την διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας (της προηγούμενης τουριστικής περιόδου).
O ΣΕΤΕ επικρότησε την πρόταση της ΓΣΕΕ για συγκρότηση ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ (ανασυγκρότησης και διάσωσης) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κεφάλαια των Τραπεζών και με χρήση του πακέτου στήριξής τους από την πολιτεία.
Ο ΣΕΤΕ έθεσε στη ΓΣΕΕ την έλλειψη θεσμικού εκπροσώπου του συνόλου της τουριστικής οικονομίας στις εθνικές συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η ΓΣΕΕ αναγνωρίζει αυτό το αντικειμενικό γεγονός. Διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να αναζητηθεί μέθοδος αντιμετώπισης της πρότασης- διεκδίκησης του ΣΕΤΕ.
Στη συνάντηση παρέστησαν από πλευράς ΓΣΕΕ, ο Πρόεδρος, κ. Γ. Παναγόπουλος και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΕ & ΥΤΕ, κ. Λ. Καραθανάσης και από πλευράς ΣΕΤΕ, ο Πρόεδρος, κ. Ν. Αγγελόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος ΠΟΞ, κ. Α. Ανδρεάδης και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Γ. Δρακόπουλος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩN

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα