Συνάντηση ΓΣΕΕ με Υπουργό και Αν/τή Υπουργό Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010 συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με την Υπουργό Εργασίας κα. Λούκα Κατσέλη και τον Αν/τη Υπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ΓΣΕΕ ανέπτυξε το σύνολο των αιτημάτων και διεκδικήσεων της για όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, η κοινωνία και συνολικά η χώρα όπως αυτά της ανεργίας, της ανεξέλεγκτης ακρίβειας, των απολύσεων, των περικοπών της 13ης κ 14ης σύνταξης των χαμηλοσυνταξιούχων κα.

Επισημάνθηκε ότι η εμμονή της Τρόικας για την αλλαγή και κατάργηση του θεσμού των ΣΣΕ και ιδιαίτερα των κλαδικών ΣΣΕ όπως και η αμφισβήτηση του ρόλου του ΟΜΕΔ απορρίπτεται κατηγορηματικά από τη ΓΣΕΕ, διότι η λαθεμένη εφαρμογή τους το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι η όξυνση της κρίσης δεδομένου ότι τα εργασιακά δικαιώματα πλήττουν ευθέως κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας.

Η Συνομοσπονδία επέμεινε στην αναγκαιότητα αποδέσμευσης της χώρας απ’ τις αρνητικές και αντεργατικές επιπτώσεις του Μνημονίου των δανειστών, με την εφαρμογή ενός μείγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει την ανάπτυξη-απασχόληση-τα εισοδήματα εργαζόμενων και συνταξιούχων, την πραγματική οικονομία και την έξοδο της χώρας απ’ την ύφεση και την κρίση.

Οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που δεν φταίνε σε τίποτε, δεν μπορούν να σηκώσουν μονομερώς το βάρος της κρίσης και του χρέους. Μιας κρίσης και ενός χρέους που δεν δημιούργησαν αυτοί, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες που συνεχίζουν να απαλλάσσονται από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα