Συνάντηση ΓΣΕΕ με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο

Μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 4/1/2012 συνάντηση με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Στη συνάντηση αυτή ο Πρωθυπουργός παρουσίασε την δύσκολη θέση της χώρας και της Ελληνικής Οικονομίας ζητώντας από τη ΓΣΕΕ (όπως έκανε και με τους εργοδοτικούς φορείς) την έναρξη διαλόγου των κοινωνικών φορέων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του μισθολογικού κόστους που προσδιορίζεται (μεταξύ άλλων) και από: α) τον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ, β) τον 13ο και 14ο μισθό, γ) της ωρίμανσης (τριετίες), δ) το μη μισθολογικό κόστος.

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ τόνισε για μια ακόμα φορά ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που έχουν επωμισθεί δυσανάλογα μεγάλο βάρος της κρίσης, δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο για πρόσθετες περικοπές, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, είτε αυτές αφορούν τον κατώτατο μισθό, είτε το 13ο και 14ο μισθό, είτε τις ωριμάνσεις (τριετίες) κλπ. Η Συνομοσπονδία δεν πρόκειται να μπει σε καμιά διαδικασία διαλόγου γι’ αυτά τα ζητήματα τα οποία αποτελούν αδιαπραγμάτευτες και ελάχιστες εργατικές κατακτήσεις.

Ειδικότερα στη συνάντηση επισημάνθηκε το λανθασμένο, αδιέξοδο και καταστροφικό για την κοινωνία και την οικονομία μοντέλο οικονομικής πολιτικής, που επιβάλλεται εκβιαστικά από τους Τροϊκανούς δανειστές και εφαρμόζεται από την κυβέρνηση.

Ένα μοντέλο που πρέπει να αποσυρθεί γιατί και την κοινωνία εξαθλιώνει αλλά και την οικονομία βουλιάζει στα ελλείμματα και στην παρατεταμένη ύφεση και ανεργία, χωρίς να βελτιώνει ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.

Η ΓΣΕΕ είναι αποφασισμένη να αντιπαλέψει δυναμικά και αποφασιστικά κάθε «νέο» πακέτο μέτρων, περικοπών, λιτότητας, «εφεδρειών», απολύσεων και γενικά κάθε αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα