Συνάντηση ΓΣΕΕ με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στα γραφεία του κόμματος. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της απόφασης μας να ενημερώσουμε τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την Κυβέρνηση για τις θέσεις μας ενόψει του διαλόγου με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αναπτύχθηκαν οι θέσεις και τα επιχειρήματα της Συνομοσπονδίας για την κατηγορηματική απόρριψη κάθε πρότασης ή προσπάθειας για περαιτέρω μείωση μισθών, ημερομισθίων, του 13ου και 14ου μισθού και των ωριμάνσεων, με την επίκληση δήθεν ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Η θέση της ΓΣΕΕ είναι απόλυτη και ξεκάθαρη: καμία παρέμβαση στην Εθνική Σύμβαση. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που βίαια θα ανατρέπει τις συμφωνίες εργοδοτών – εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε την ισχύ και τη δύναμη των διμερών συμβάσεων των κοινωνικών φορέων, ενώ συμφώνησε με τις προσεγγίσεις της ΓΣΕΕ χαρακτηρίζοντας αφύσικο και κακό να προωθηθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως επίσης συμφώνησε μαζί μας ότι δεν πρέπει να προωθηθεί η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, η μείωση του κατώτατου μισθού και οι οριζόντιες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Σε κάθε περίπτωση η Συνομοσπονδία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές και τον αγώνα της με όλα τα μέσα τόσο προς τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, όσο και προς τους εργοδοτικούς φορείς για τον απόλυτο σεβασμό της ΕΓΣΣΕ και των συμβάσεων που υπογράφονται μεταξύ των δύο μερών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σας επισυνάπτουμε τη δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ.

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα