Συνάντηση ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις

 Μετά την επιστολή – πρόσκληση του ΣΕΒ η ΓΣΕΕ συναντήθηκε χθες Τετάρτη 9/12/09, με τις εργοδοτικές Οργανώσεις ( ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ ). Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ ξεκαθάρισε με τον πλέον απόλυτο τρόπο ότι:

1. Η συνάντηση αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη Νέα ΕΓΣΣΕ, για την οποία η ΓΣΕΕ θα είναι έτοιμη και θα αποστείλει τα συγκεκριμένα διεκδικητικά αιτήματα μετά τις 18/12/2009, και την συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας. Όσον αφορά τη γρήγορή κατάληξη των διαπραγματεύσεων συμφωνούμε απολύτως, αρκεί να είναι και ουσιαστικές ως προς το ύψος των αυξήσεων.

2. Η κρίση και τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας δυστυχώς πλήττουν πρώτα και κύρια τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας, γι’ αυτό είναι ζήτημα μέγιστης προτεραιότητας για την Συνομοσπονδία. Μπορούν και πρέπει να συζητηθούν τόσο μεταξύ των κοινωνικών φορέων όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο για να αναζητηθούν λύσεις εξόδου από τη κρίση, με τρόπο και πολιτικές που θα διασφαλίζουν την απασχόληση την ανάπτυξη και τα δικαιώματα των εργαζομένων, παράλληλα με την ανάπτυξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Η ΓΣΕΕ έχει ξεκαθαρίσει προς όλους ( Εργοδότες & Κυβέρνηση ) ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα» της κρίσης και της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε στην χώρα μας, για αυτό και απορρίπτουν κατηγορηματικά τις Νεοφιλελεύθερες συνταγές που προτείνονται ως η «λύση» στα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα