Συνάντηση ΓΣΕΕ με την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7/7/2009 συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με την Υπουργό Απασχόλησης κα. Φάνη Πάλη Πετραλιά με θέματα:

«Απολύσεις – Διαθεσιμότητες – 4ημερα, κ.λπ»
"Ασφαλιστικά Θέματα – ΒΑΕ"

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το Προεδρείο της ΓΣΕΕ επανέλαβε τα μεγάλα και σοβαρά αυτά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και αποτελούν καθημερινή ανησυχία για το μέλλον της εργασίας και της ασφάλειάς τους.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε και εκφράστηκε η ριζική διαφωνία της Συνομοσπονδίας σε γενικευμένη ρύθμιση ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης ως αντιστάθμιση των απωλειών των εργαζομένων από τις καταχρηστικές συμπεριφορές των εργοδοτών για μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής και μερική εργασία.

Η ΓΣΕΕ απαίτησε από την Υπουργό Απασχόλησης τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής η οποία θα προστατεύει την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα. Την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Έθεσε επίσης επιτακτικά το ζήτημα της ουσιαστικής προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις εργολαβίες καθαριότητας. Οι προτάσεις των συνδικάτων βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζομένους.

Στο θέμα του ασφαλιστικού επισημάνθηκαν τα οικονομικά, λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα που προκάλεσαν οι ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα τονίστηκε η πλήρης και ριζική διαφωνία διαχωρισμού και απόσχισης του κλάδου υγείας από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Ο κλάδος υγείας αντί του διαχωρισμού του, απαιτεί την περαιτέρω ενίσχυση υπηρεσιών και προσωπικού για τη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων και τον αντίστοιχο έλεγχο των δαπανών του (μείωση κόστους).

Ιδιαίτερα για το θέμα των ΒΑΕ αναδιατυπώθηκε η θέση της Συνομοσπονδίας για το περίφημο πόρισμα Μπεχράκη, το οποίο και απορρίπτει στο σύνολο του ως αντιεπιστημονικό και αντικοινωνικό.

Στη νέα επιτροπή των ΒΑΕ, η οποία συγκροτήθηκε για την μελέτη των υπο ένταξη επαγγελμάτων και κατηγοριών στα ΒΑΕ, η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει με τον εκπρόσωπο της, αποκλειστικά και μόνο, για την άμεση και τεκμηριωμένη ένταξη των νέων επαγγελμάτων και κατηγοριών στα ΒΑΕ.

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009 και ώρα 10:00 θα συζητηθούν όλα αυτά τα ζητήματα και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα