Συνάντηση ΓΣΕΕ με Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ)

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 19/2/2009, συνάντηση των προεδρείων της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ). Στην συνάντηση εκφράστηκαν οι κοινές θέσεις των δύο οργανώσεων για θέματα που αφορούν την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο Ιδιωτικής Ασφάλισης.
Κοινή άποψη είναι ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας, σε ένα κλάδο που δέχεται τις πιέσεις που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση και σίγουρα έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης στην χώρα μας.
Ζητάμε από την Κυβέρνηση, με την θέσπιση συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα σε πιθανές συγχωνεύσεις και εξαγορές καθώς και να αποτρέψει την προσπάθεια που γίνεται από ορισμένες υγιείς εταιρίες, εκμεταλλευόμενες την οικονομική κρίση, να προχωρούν αναιτιολόγητα σε απολύσεις και μειώ¬σεις θέσεων εργασίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της πολυεθνικής ING, η οποία χωρίς να έχει οποιοδήποτε οικονομικό πρόβλημα προχωράει σε απολύσεις δεκάδων εργαζομένων της και στην Ελλάδα. Καταδικάζουμε την παντελή έλλειψη κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας της ING και δηλώνουμε ότι υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων συναδέλφων μας με κάθε τρόπο.
Δηλώνουμε επίσης την αντίθεση μας στην συνεχιζόμενη προσπάθεια απαξίωσης Ελληνικών, υγειών ασφαλιστικών εταιριών όπως της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ και της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ μετά το πρόσφατο σταμάτημα της διαδικασίας πώλησής τους σε ξένα πολυεθνικά κεφάλαια. Απαιτούμε από τις διορισμένες από την Κυβέρνηση διοικήσεις τους να σταματήσουν αμέσως κάθε προσπάθεια και σχεδιασμό στην κατεύθυνση αυτή, προχωρώντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξή τους μέσα στην Ελληνική αλλά και στην διεθνή αγορά, εκμεταλλευόμενες τα τεράστια περιθώρια που διαθέτουν.
Στα πλαίσια αυτά καταδικάζουμε την απόφαση για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, που από την μία βάζει σε κίνδυνο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά και μειώνει τις θέσεις εργασίας και από την άλλη οδηγεί σε συρρίκνωση και απαξίωσή της και αποβλέπει πιθανά στην μελλοντικά ευκολότερη πώλησή της.
Δηλώνουμε την αταλάντευτη θέση μας να προχωρήσουμε από κοινού σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας στην αγορά της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα