Στην προμετωπίδα των αγώνων της ΓΣΕΕ η ανεργία, η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία

H πάταξη της εισφοροδιαφυγής και η εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό του φαινόμενου πρέπει και επιβάλλεται να αποτελούν στόχους των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών.

Κανείς εργοδότης δε δικαιούται να απασχολεί ανασφάλιστο εργαζόμενο και κανένα εργοδοτικό επιχείρημα δε δικαιολογεί την αδήλωτη εργασία. 

Η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ της αυστηροποίησης, της εντατικοποίησης και της αποτελεσματικότητας των ελέγχων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της εκμετάλλευσης και να παύσει η αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων που ήδη πλήττονται από την ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις. 

Το ΣΕΠΕ δυστυχώς έχει χάσει τον έλεγχο της νομιμότητας της απασχόλησης με τις άπειρες νομοθετικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων. 

Αρα για ποιόν αποτελεσματικό έλεγχο μιλά το Υπουργείο Εργασίας, όταν ο εργοδότης μπορεί να «αναγγείλει» αλλαγές στο ωράριο εργασίας ακόμα και την επόμενη ημέρα του ελέγχου; 

Τώρα με κύρια ευθύνη της Κυβέρνησης τα πάντα απλά "αναγγέλλονται" και δεν υποβάλλονται εκ των προτέρων, όπως παλιά.  

Ποιος επιτρέπει να επικρατεί ζούγκλα στα εργασιακά; 

Στην προμετωπίδα των αγώνων της Συνομοσπονδίας είναι η λήψη από την Κυβέρνηση άμεσων μέτρων ώστε να περιοριστεί ο μακρύς κατάλογος των ανέργων.  

Για εμάς το δίλημμα σε καμία περίπτωση δεν είναι «ασφάλιση ή ανεργία».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα