Σπέρνετε ανέμους, ετοιμαστείτε να θερίσετε θύελλες

ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ

Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Με πολιτικές μικρότητες και παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο η Κυβέρνηση αυξάνει εν μια νυκτί τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Με μια απαράδεκτη και άνευ προηγουμένου εγκύκλιο την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέες δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό, καταργεί την ενότητα της ασφαλιστικής συνέχειας και αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από 5 έως 12 χρόνια για χιλιάδες ασφαλισμένους.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση της καταστροφικής αυτής εγκυκλίου που ανατρέπει τη ζωή χιλιάδων ασφαλισμένων, την ώρα μάλιστα που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας και κανείς πλέον εργαζόμενος δεν διανύει τον εργασιακό του βίο σε ένα και μόνο ταμείο.

Αν η Κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί με μια εν κρυπτώ εγκύκλιο να παραβιάζει βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα της διαδοχικής ασφάλισης είναι βαθιά νυχτωμένη.

Η ΓΣΕΕ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να δεχτεί καμιά περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσει τη μάχη για να μπει φραγμός στην ανάλγητη και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Αν η Κυβέρνηση επιμένει να σπέρνει ανέμους να είναι έτοιμη να θερίσει και θύελλες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα