Σημαντική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ο αγώνας και η σύγκρουση της ΓΣΕΕ με τις αντεργατικές και αντικοινωνικές προβλέψεις των μνημονίων συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και όλα τα μέσα.

Εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις (νέα 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7/11/2012), τις συνεχείς παρεμβάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδόθηκε χθες μια σημαντική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η «ιστορική» αυτή γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων, αποφαίνεται για το αυτονόητο: το νόμιμο και ηθικό δικαίωμα των συνταξιούχων και των εργαζομένων, να διασφαλισθούν τα βασικά και θεμελιώδη ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Η απόφαση αυτή (σε συνέχεια όλων των προηγούμενων) αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα για την Κυβέρνηση και τους Τροϊκανούς, αλλά και μια δικαίωση των αγώνων και των αιτημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων.

Είναι προφανέστατα τα συνταγματικά εμπόδια που ορθώνονται στην εφαρμογή των άδικων, άνισων και αναποτελεσματικών μέτρων των μνημονιακών πολιτικών.

Οφείλει επιτέλους η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η πολιτική των περικοπών που εφαρμόζει κατ΄ απαίτηση των Τροϊκανών εκτός από αντεργατική, αντικοινωνική και αναποτελεσματική είναι παράνομη και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.

Η ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο, για να ακυρώσουν και να ανατρέψουν αυτές τις παράλογες και παράνομες πολιτικές που συγκρούονται με Συνταγματικές και Ευρωπαϊκές προβλέψεις και καταπατούν βάναυσα τα εργατικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα