Ρύθμιση και όχι απορρύθμιση του χρόνου εργασίας

Η ΓΣΕΕ έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει τη ριζική της αντίθεση στην προώθηση της οδηγίας για το χρόνο εργασίας, η οποία οδηγεί στην καταστρατήγηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην απορρύθμιση και τη σημαντική διεύρυνση του χρόνου εργασίας.

Χτες η Επιτροπή Απασχόλησης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων πήρε απόφαση για την τροποποίηση βασικών διατάξεων της κοινής πρότασης οδηγίας του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το θέμα θα έρθει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 17 Δεκεμβρίου και για αυτό το λόγο προγραμματίστηκε διαδήλωση από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στις Βρυξέλλες στις 16 Δεκεμβρίου.

Αίτημα και απαίτησή μας είναι καμιά απορρύθμιση, επαναρύθμιση και δραστική μείωση του χρόνου εργασίας. Οι αλλαγές που έγιναν από την Επιτροπή βρίσκονται μεν σε θετική κατεύθυνση, δεν είναι όμως αρκετές για να αλλάξουν ριζικά το χαρακτήρα της συνολικής ρύθμισης.

Η ΓΣΕΕ επιμένει ότι απαιτείται ανατροπή του αντεργατικού χαρακτήρα αυτής της πρότασης- οδηγίας και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να μην εγκριθεί και να μην υλοποιηθεί αυτή η ρύθμιση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα