Πρωτοφανής επίθεση σε βάρος εκπροσώπων των εργαζομένων

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσαν οι μισθωμένοι φύλακες (ιδιωτικής εταιρείας) ενάντια στους προέδρους των σωματείων της Εθνικής Τράπεζας.
Η επίθεση στόχευε στην αποτροπή της προγραμματισμένης συγκέντρωσης-ενημέρωσης των εργαζομένων του Κεντρικού Καταστήματος της ΕΤΕ για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 29/6 που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ διεκδικώντας κλαδική Σ.Σ.Ε.
Η άσκηση βίας σε βάρος συνδικαλιστών και η καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων- εκτός του ότι παραβιάζουν κατάφωρα το νόμο 1264/82 και τις Διατάξεις του Ποινικού Δικαίου- αναβιώνουν στη μνήμη μας άλλες εποχές.
Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας οφείλει να απομακρύνει δια παντός τέτοιες εταιρείες και τέτοιους «υπαλλήλους» από την τράπεζα, διαφορετικά αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα συνέβησαν και για όσα συμβούν στο μέλλον.
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση ενάντια σε εκλεγμένους συνδικαλιστές και τονίζει ότι αποτελεί πρόκληση για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.
Καλούμε την Κυβέρνηση να καταδικάσει την προκλητική αυτή ενέργεια και να υποδείξει στους τραπεζίτες να τηρούν όλους τους νόμους χωρίς διακρίσεις.
Σε μία εποχή όπου η δημοκρατία στους χώρους εργασίας δεν είναι πλέον αυτονόητο δικαίωμα αλλά ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, η ΓΣΕΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα περιφρουρήσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, εξαντλώντας όλες τις νομικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα