Πρωτοχρονιάτικες Απολύσεις

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα και στα αιτήματα των Συμβασιούχων Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι «επιβραβεύτηκαν» Πρωτοχρονιάτικα με το χαρτί της απόλυσης.

Την ίδια ώρα που πραγματοποιούνται αυτές οι απολύσεις προγραμματίζονται νέες προσλήψεις συμβασιούχων για την κάλυψη των υπαρκτών υπηρεσιακών αναγκών.

Οι περίπου εξακόσιοι εβδομήντα (670) εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού που απολύονται εργάζονται 6 και 7 χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες τις οποίες έχουν αναγνωρίσει με αποφάσεις τους τα πολιτικά δικαστήρια της χώρας μας.

Αποφάσεις που το Υπουργείο Πολιτισμού περιφρονεί επιδεικτικά και προκλητικά ποδοπατώντας το Σύνταγμα και κάθε έννοια δικαίου.

Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού να σταματήσουν τα νομικίστικα τερτίπια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (για να δικαιολογήσουν τις εξακόσιες εβδομήντα απολύσεις), να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις και να διατηρήσουν στις θέσεις τους όλους τους εργαζόμενους.

Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα έως την λύση, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, την εφαρμογή της νομιμότητας και την διαφάνεια στις προσλήψεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα