Προκλητική αύξηση αποδοχών προέδρων ασφαλιστικών ταμείων

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την προκλητική κυβερνητική απόφαση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ των αποδοχών των Προέδρων των Ασφαλιστικών Ταμείων κατ’ εφαρμογή του Αντιασφαλιστικού Ν3655/08.

Είναι ιδιαίτερα προκλητική και απαράδεκτη αυτή η απόφαση, γιατί λήφθηκε σε μια χρονική στιγμή που οι Συνταξιούχοι και οι Εργαζόμενοι με τεράστια οικονομικά προβλήματα, προβλέπεται να πάρουν αύξηση 3 ή 3.5%.

Το πρώτο και κυρίαρχο μέλημα της κυβέρνησης έπρεπε να είναι η εξασφάλιση πόρων, η μείωση των ελλειμμάτων, η διασφάλιση των αποθεματικών που έχουν δραματικά συρρικνωθεί από την ασκούμενη πολιτική καθώς και η βελτίωση λειτουργίας των Ταμείων και όχι οι προκλητικές αυξήσεις μισθών και αμοιβών για τους διορισμένους εκλεκτούς διοικητές των Ταμείων.

Η ΓΣΕΕ και το σύνολο των Ασφαλισμένων καταδικάζει αυτή την απόφαση, καλώντας την κυβέρνηση να την ανακαλέσει άμεσα και να φροντίσει για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων που πλήττονται δραματικά από την ασκούμενη οικονομική κυβερνητική πολιτική της λιτότητας για τους πολλούς και των πλουσιοπάροχων παροχών για τους λίγους και εκλεκτούς.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα