Προκλητικές και απαράδεκτες κυβερνητικές τοποθετήσεις για τους μισθούς

H κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί μετρώντας αντιδράσεις με την εύκολη για αυτήν όπως αποδεικνύεται τακτική της διάψευσης.

Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει συνεχώς τον εαυτό της δε μπορεί να παίζει όμως με τον πόνο, την αγωνία και την εξαθλίωση εκατομμυρίων Ελλήνων.

Η ΓΣΕΕ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι όχι μόνο είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα η αυθαίρετη και μονομερής μείωση μισθών και ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμιά περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά διεκδικεί την επαναφορά του στα προ του μνημονίου επίπεδα.

Καλό θα ήταν αντί της προσήλωσή τους στους μισθούς των εργαζομένων, να επικεντρώνονταν στις υπόλοιπες σοβαρές αιτίες που διαμορφώνουν πραγματικά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Ακόμη και η υπόνοια μιας τέτοιας πρόθεσης θα επιφέρει την κοινωνική έκρηξη, διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Τέτοιες τοποθετήσεις όπως του κυρίου Μέργου φανερώνουν ότι ορισμένοι ζουν εκτός τόπου και χρόνου.

Δε γνωρίζουν ότι περίπου 4εκ Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δε γνωρίζουν ότι η ανεργία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, αγνοούν την κατακόρυφη αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, δε βλέπουν ή δε θέλουν να δουν τα δραματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Η απάντησή μας θα δοθεί με τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 20 Φεβρουαρίου και με τη συνέχιση του αγώνα όσο συνεχίζονται τέτοιου είδους πολιτικές.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα