Προκλητικές αντισυνδικαλιστικές στάσεις ξενοδοχειακών μονάδων

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες τακτικές ξενοδοχειακών μονάδων σε Ρέθυμνο και Ρόδο, οι οποίες επιχειρούν με προκλητικό τρόπο να καταργήσουν τη συνδικαλιστική δράση και να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα η επιχείρηση THEARTEMIS PALACE στο Ρέθυμνο, ζητά από εργαζόμενό της, Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου, για να γίνει η επαναπρόσληψή του στο ξενοδοχείο, να υπογράψει κείμενο με προσβλητικούς όρους για την προσωπικότητα του και άκρως περιοριστικούς για την άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων του.

Στη Ρόδο η διοίκηση του ξενοδοχείου LUTANIA BEACH, δεν προχωρά στην επαναπρόσληψη για τη φετινή τουριστική περίοδο, εργαζόμενου μέλους του
Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, παράνομα, αφού η νομοθεσία προστατεύει έναντι απόλυσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της οικείας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού και απαιτεί την άμεση επέμβαση των επιθεωρήσεων εργασίας ώστε να μπει οριστικό τέλος σε τέτοιες προκλητικές και αυθαίρετες εργοδοτικές συμπεριφορές.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα