Προειδοποίηση σε κυβέρνηση και εργοδότες

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το κλίμα εργασιακής και οικονομικής τρομοκρατίας που καλλιεργείται, με πρόφαση και δικαιολογία την Διεθνή χρηματοοικονομική κρίση.

Πολύ περισσότερο που οι εργαζόμενοι έχουν επωμισθεί τεράστια – δυσανάλογα – φορολογικά και οικονομικά βάρη όλα τα τελευταία χρόνια και έχουν σηκώσει στις πλάτες τους την ανάπτυξη και την κερδοφορία των επιχειρήσεων (που ας σημειωθεί είναι η διπλάσια απ’αυτή της Ε.Ενωσης).

Προειδοποιούμε τους εργοδότες να μην επιχειρήσουν απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων γιατί θα προκαλέσουν την οργισμένη αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας η οποία δεν ανέχεται μια τέτοια ανάλγητη συμπεριφορά απ’ τους πλέον ευνοημένους και οικονομικά ισχυρούς.

Καλούμε την κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να μην επιτρέψουν και να μην αποδεχθούν καμιά απολύτως απόλυση ή διαθεσιμότητα.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο και μέσο τα εργασιακά και οικονομικά τους δικαιώματα και να συγκρουσθούν με όσους προσπαθούν με πρόφαση την οικονομική κρίση να προβούν σε απολύσεις και διαθεσιμότητες για να διατηρήσουν αλώβητη την κερδοφορία τους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα