Παγίδα για τα ταμεία ο αντιασφαλιστικός Ν3655/08

Η ΓΣΕΕ έγκαιρα έχει εκφράσει τη διαφωνία της και έχει επισημάνει τον απαράδεκτο και αντικοινωνικό χαρακτήρα του Ν3655/08, ο οποίος στο πεδίο της εφαρμογής του θα αποκάλυπτε τη πραγματική στόχευσή του.

Καθημερινά διαπιστώνονται τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους, οι οποίοι εισπράττουν τα αποτελέσματα της «μεταρρύθμισης» του Ασφαλιστικού συστήματος και της Κυβερνητικής εμμονής στην εφαρμογή του. Πιο συγκεκριμένα:

1. Στο ΤΑΠΙΤ δίνεται εντολή με έγγραφο! του Γ. Γραμματέα κ. Μαμωνά (παρά την πρόβλεψη του Ν3655/08 ότι το ταμείο αυτό χορηγεί ΜΟΝΟ εφ’ άπαξ αποζημιώσεις) να χορηγήσει και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και μάλιστα με πόρους που θα επιμεριστούν σε όλα τα ενοποιημένα ταμεία! Ας σημειωθεί ότι ο νόμος προβλέπει την οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια του κάθε ταμείου.

2. ΣΤΟ ΤΕΑΙΤ επιχειρείται με αποστολή ενός απλού ΦΑΞ στα μέλη του ΔΣ η συμφωνία και η υπογραφή τους για επιλογή τράπεζας προθεσμιακών καταθέσεων του Ταμείου! Χωρίς συνεδρίαση ΔΣ, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς αναλυτική και τεκμηριωμένη εισήγηση!

Η ΓΣΕΕ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, δε θα επιτρέψουν και δε θα ανεχθούν σε καμία περίπτωση αυτές τις προφανέστατες παρανομίες και τη δημιουργία επιπλέον βλάβης στους ασφαλισμένους από αυτή που ήδη προκαλεί αυτός ο αντιασφαλιστικός νόμος.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, να σταματήσουν αυτού του είδους τις αυθαιρεσίες, σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Ασφαλισμένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα