ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – Γενική Απεργία 21/10/08

Η ΓΣΕΕ απέστειλε με εξώδικη γνωστοποίηση το πλαίσιο αιτημάτων- διεκδικήσεων- προς την Κυβέρνηση και τις Εργοδοτικές οργανώσεις της Γενικής Απεργίας στις 21 Οκτωβρίου 2008.

Οι εργαζόμενοι που έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής και βιώνουν τη δραματική επιδείνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών τους προβλημάτων καθώς και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων του Δημοσίου, αντιδρούν και διεκδικούν την αλλαγή αυτής της πολιτικής.

Κλιμάκια της ΓΣΕΕ των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών εξορμούν στους χώρους εργασίας, ενημερώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους για καθολική συμμετοχή στις απεργίες και τα συλλαλητήρια.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 Της εδρεύουσας στην Αθήνα, οδός Πατησίων 69,

Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης,

με την επωνυμία

« ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Γ.Σ.Ε.Ε.)»,

νόμιμα εκπροσωπούμενης. 

ΠΡΟΣ
1. Τον Πρωθυπουργό κ. K. Καραμανλή

2. Τον Υπουργό Εσωτερικών & Δημόσιας Τάξης, κ.Π.Παυλόπουλο

3. Τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ.Αλογοσκούφη

4. Την Υπουργό Εξωτερικών κα. Ν. Μπακογιάννη

5 .Τον Υπουργό Εθνικής ¶μυνας κ.Ευαγ. Μεϊμαράκη

6. Τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλια

7. Τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων, κ. Γ. Σουφλιά

8. Την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ε. Στυλιανίδη

9. Την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φ. Πάλλη – Πετραλιά

10.Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο

11.Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Κοντό

12.Toν Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σ. Χατζηγάκη

13.Τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη

14.Τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζιδάκη

15. Τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργ. Τζίμα

16.Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αν. Παπαληγούρα

17.Tον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο

18.Τον Υπουργό Επικρατείας κ. Θ.Ρουσόπουλο

19.Τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), νόμιμα εκπροσωπούμενου, οδός Ξενοφώντος 5, Αθήνα

20.Τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, νόμιμα εκπροσωπούμενης, οδός Αριστοτέλους 46, Αθήνα

21.Την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, νόμιμα εκπροσωπούμενης, οδός Μητροπόλεως 42, Αθήνα

Σας γνωστοποιούμε και προαναγγέλλουμε, ότι στο πλαίσιο της από 22/9/2008 απόφασης της Ολομέλειας της Διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε., η Εκτελεστική Επιτροπή, στη συνεδρίαση της 7ης/10/2008 υλοποιώντας τη σχετική εξουσιοδότηση της Διοίκησης, αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης (24ωρης) Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας για την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008, με το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο:

 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ – ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΛΙΤΟΤΗΤΑ.

– Αναμόρφωση του προϋπολογισμού στη βάση των αναγκών των εργαζομένων. ¶μεση απόσυρση των αντικοινωνικών, φοροπληκτικών και αντιαναπτυξιακών προβλέψεων του Προϋπολογισμού έτους 2009.

– Στήριξη και αναβάθμιση του κοινωνικού τομέα της οικονομίας. Δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

– Ουσιαστικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, προκειμένου να αναπληρώσουν τα φορολογικά βάρη, που επωμίσθηκαν από την αύξηση της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας και των εισοδηματικών τους απωλειών. Ετήσια, τιμαριθμική αναπροσαρμογή και αναδιάταξη φορολογικής κλίμακας και κλιμακίων. Αφορολόγητο όριο στα 15.000 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση κατά 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

– Φθηνές και ποιοτικές κοινωφελείς υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. Αυστηρός έλεγχος και πάταξη της νοθείας, της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας της αγοράς, την μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των διοδίων, των καυσίμων, του ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.

– Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία και το Περιβάλλον.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ – ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

– Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα μακριά από λογικές ιδιωτικοποίησης, με εξασφαλισμένους πόρους και μακροχρόνια βιωσιμότητα, ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών του, συνέπεια στην θεσμοθετημένη κρατική χρηματοδότηση, το οποίο θα στοχεύει στην ουσιαστική κοινωνική αποτελεσματικότητά του.

– Κατάργηση των αντι-ασφαλιστικών διατάξεων του Ν. 3655/2008, καθώς και των αντι-ασφαλιστικών διατάξεων προηγουμένων νόμων.

– Διατήρηση της προβλεπόμενης από την ασφαλιστική νομοθεσία μιας και ενιαίας λίστας των ΒΑΕ. ¶μεση απόσυρση των προτάσεων που οδηγούν ουσιαστικά σε αποχαρακτηρισμό και κατάργηση των ΒΑΕ μέσω της κατάτμησης και κατηγοριοποίησης των ΒΑΕ σε 4 κατηγορίες, που οδηγούν στην αύξηση των ορίων ηλικίας εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, που απασχολούνται σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Προστασία και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ με επιστημονικές και τεκμηριωμένες μεθόδους, καθώς και των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και προσδοκιών όλων των εργαζομένων, ιδιαίτερα εκείνων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. Θέσπιση αυστηρών μέτρων και κανόνων για την εργασιακή και ασφαλιστική προστασία των εργαζομένων έναντι του επαγγελματικού κινδύνου.

– Πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της εισφοροκλοπής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

►Επαναφορά και κατοχύρωση της δημόσιας ιδιοκτησίας και του ελέγχου στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και οργανισμούς κοινής ωφέλειας (Λιμάνια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ κλπ) και άμεση προώθηση του προοδευτικού εκσυγχρονισμού τους με την καθιέρωση του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου. Αμεση αποτροπή της ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ ή νευραλγικών και στρατηγικών τους δραστηριοτήτων και την εκχώρηση του management σε ιδιώτες.

– Λύση για τον εθνικό αερομεταφορέα με βάση το δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

– Σεβασμός των συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών ελευθεριών. Διασφάλιση της συλλογικής αυτονομίας και κατάργηση των αντεργατικών και αντισυνταγματικών διατάξεων που καταστρατηγούν τη θεσμοθετημένη διαδικασία συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις ΣΣΕ και τους Εσωτερικούς Κανονισμού Προσωπικού (Ν. 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ, άρθρο 41 Ν. 3536/2007). Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στις ΔΕΚΟ, τις Τράπεζες και τον ευρύτερο δημόσιο Τομέα.

– Αμεση απόσυρση της τροπολογίας – προσθήκης σε ΣχΝ αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών με την οποία καταργούνται θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και επιτρέπονται οι απολύσεις των εργαζομένων με στέρηση του δικαιώματος αποζημίωσης.

►Πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους χωρίς διακρίσεις. Προστασία και προώθηση του θεσμού της σύμβασης αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης. Καμμία απορρυθμιστική μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

– Μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 ώρες χωρίς μείωση αποδοχών και ελαστικές μορφές απασχόλησης, που επιτρέπουν την καταστρατήγηση του 8ωρου.

– Ορθή εναρμόνιση με την κοινοτική οδηγία 1999/70/ΕΚ για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και άμεση τακτοποίηση των συμβασιούχων με κάθε μορφή εργασιακής σχέσης.

– Κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας, μη εφαρμογή της πολιτικής flexicurity και των αντεργατικών προβλέψεων της στρατηγικής της Λισσαβόνας. Επέκταση της προστασίας της εργατικής νομοθεσίας στις νέες μορφές απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης που υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία.

ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΑΝΕΡΓΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ.

– Προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και από τη μετανάστευση των επιχειρήσεων σε χώρες χαμηλού κόστους εργασίας.

– Αμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την αύξηση της απασχόλησης όπως: η σύνδεση της επιδότησης των επενδύσεων με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σταθερούς, πλήρους και ασφαλούς απασχόλησης, ο δραστικός περιορισμός των απολύσεων, οι ειδικές πολιτικές για την προώθηση πρόσληψης μακροχρόνιων ανέργων άνω των δύο ετών, η φορολογική ελάφρυνση των νέων εργαζόμενων που έχουν μακρά περίοδο ανεργίας και η υλοποίηση εξειδικευμένων αναπτυξιακών σχεδίων σε κλάδους και σε περιοχές που αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα ανεργίας.

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ – ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ – ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.

– Λήψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων υπέρ των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων. Σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς μισθούς.

– Διορθωτική ενίσχυση στον κατώτερο μισθό, στην κατώτερη σύνταξη και το επίδομα ανεργίας.

– Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση μισθών – ημερομισθίων – συντάξεων για να αποκατασταθούν οι εισοδηματικές απώλειες .

– Καταβολή επιδόματος θέρμανσης σε όλους, όσους έχουν εισόδημα κάτω από αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για περιοχές της χώρας με ιδιαίτερα κλιματολογικά χαρακτηριστικά.

– Δραστική αύξηση και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει και να κοινοποιήσει νόμιμα την παρούσα σε όλους όσους αυτή απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας το περιεχόμενό της στην έκθεση επίδοσής του.

Αθήνα, 8/10/2008

 

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα