Όλοι στα συλλαλητήρια της Τετάρτης

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, με την παρουσία του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ, δύο ημέρες μετά την 5η κατά σειρά επιστράτευση εργαζομένων την τελευταία τριετία στην οποία προχώρησε η Κυβέρνηση κατά τη συνήθη πλέον πρακτική της και αποφάσισε:

  • Να στηρίξει τις αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ, αρχής γενομένης του Συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στις 19.00 στο Σύνταγμα.
  • Να καλέσει όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας να διοργανώσουν απογευματινά συλλαλητήρια την ίδια ημέρα, κατά του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, των Κυβερνητικών αυταρχικών επιλογών, των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
  • Να ενισχύσει σε συνδικαλιστικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο τον δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ ενάντια στο ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ και όλων των κλάδων στους οποίους έχει εφαρμοστεί, να πάψει να κακοποιεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και να κουρελιάζει το Σύνταγμα.

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και όσοι ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία είναι υπόλογοι στην κοινωνία.

Ο αγώνας απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι μακρύς αγώνας και δεν θα σταματήσει ακόμα και μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο μέχρι την τελική υλοποίηση (αν ποτέ καταφέρει κάτι τέτοιο) του σχεδίου ξεπουλήματος της ΔΕΗ, τ΄ οποίο οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θ’ ακυρώσουν στην πράξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα