Οι τραπεζίτες προκαλούν την κοινωνία

Χωρίς φραγμούς και όρια κινούνται πλέον οι Τραπεζίτες, οι οποίοι αποθρασύνθηκαν πλήρως και περιφρονώντας το Σύνταγμα, τους Νόμους, τις Δικαστικές και Διαιτητικές αποφάσεις, καταθέτουν αγωγή κατά της ΟΤΟΕ, του ΟΜΕΔ, του Προέδρου, του Μεσολαβητή και του Διαιτητή.

Αποτελεί πρόκληση προς την κοινωνία την ώρα που οι Τραπεζίτες προσφεύγουν στο Κράτος για βοήθεια και ενίσχυση (με χρήματα του Ελληνικού λαού) να στρέφονται με αγωγές κατά συλλογικών φορέων και θεσμών για την κλαδική ΣΣΕ της ΟΤΟΕ!

Με “δικολαβικά” τερτίπια προσπαθούν να αποποιηθούν την εργοδοτική ιδιότητα της ΕΕΤ(Ένωση Ελλήνων Τραπεζών) και των ίδιων για να τελειώνουν μια για πάντα με την υποχρέωση συλλογικής διαπραγμάτευσης και κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Μεθυσμένοι από την τοκογλυφική κερδοφορία τους (διπλάσια από αυτή της Ε. Ένωσης) επιτίθενται λυσσαλέα κατά των βασικών και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είναι η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των Τραπεζοϋπαλλήλων που είναι η ελάχιστη κοινωνική τους υποχρέωση!

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει εντονότατα αυτή την αλαζονική και εξοργιστική συμπεριφορά των Τραπεζιτών, καλώντας την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη αγωγή και να προωθηθεί η εφαρμογή της Κλαδικής ΣΣΕ σε όλες τις Τράπεζες.Σε αντίθετη περίπτωση η αντίδραση των εργαζομένων και της κοινωνίας θα’ ναι καθολική.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα