Οι Τραπεζίτες προκαλούν, η Κυβέρνηση αδιαφορεί!

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και συμπαράταξή της στην ΟΤΟΕ και στον αγώνα για την υλοποίηση των ΣΣΕ και το σεβασμό στις αποφάσεις του Οργανισμού Διαμεσολάβησης (ΟΜΕΔ).
Η συμπεριφορά συγκεκριμένων Τραπεζιτών (ορισμένων μάλιστα διορισμένων από την Κυβέρνηση) να αγνοούν και να περιφρονούν τόσο προκλητικά τα Σύνταγμα, τους Νόμους, τις Διεθνείς Συμβάσεις και την εργατική απαίτηση ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, προκαλεί οργή και αγανάκτηση στο σύνολο της κοινωνίας μας.
Η εμμονή στη δικαστική εκδίκαση της προσφυγής τους κατά της ΟΤΟΕ και του ΟΜΕΔ δεν αφορά μόνο τις ΣΣΕ των Τραπεζοϋπαλλήλων αλλά συνολικά το θεσμό Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, την ύπαρξη και το ρόλο του ΟΜΕΔ και ως εκ τούτου συνολικά το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μας.
Καλούμε την Κυβέρνηση ( η οποία πρόσφατα αποφάσισε την με σκανδαλώδεις όρους χρηματοδότηση με 28 ΔΙΣ των τραπεζών) να σταματήσει επιτέλους το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να παρέμβει, επιβάλλοντας την εφαρμογή της ΣΣΕ για τους Τραπεζοϋπαλλήλους που αποφάσισε ο ΟΜΕΔ! Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι συνυπεύθυνη! Καλούμε τους Τραπεζίτες να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους και να εφαρμόσουν τη ΣΣΕ . Επιτέλους δε ζούμε σε «κράτος» Τραπεζιτών αλλά σε Ευρωπαϊκή χώρα πολιτών με δικαιώματα και απαιτήσεις!
Η ΓΣΕΕ θα παραστεί και θα παρέμβει κατά την εκδίκαση της προσφυγής, την Παρασκευή 6 Μαρτίου στα δικαστήρια της Ευελπιδων και σε κάθε περίπτωση το σύνολο του Συνδικαλιστικού Κινήματος και η κοινωνία θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στις 2 Απριλίου με τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα