Οι πολιτικές της λιτότητας εκτοξεύουν την ανεργία

Η περιοριστική πολιτική και η άγρια λιτότητα συνεχίζουν να εκτοξεύουν τα ποσοστά της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη με τραγικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Με δραματικό τρόπο μέρα με την ημέρα, μήνα με το μήνα η λίστα της ανεργίας αυξάνεται φθάνοντας σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή το ποσοστό του 27,2% τον Ιανουάριο του 2013.

Δυστυχώς η πραγματική ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη αν συνυπολογίσει κανείς τους μακροχρόνια ανέργους, όσους εργάζονται και δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα, όσους βρίσκονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, όλους όσοι αδυνατούν να καλύψουν με τα ελάχιστα μεροκάματα τις βασικές τους ανάγκες.

Η ΓΣΕΕ κρούει για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτεί τη λήψη εδώ και τώρα μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και κατ΄ επέκταση της δραματικής κατάστασης που βιώνει πλέον κάθε ελληνική οικογένεια αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για τη Συνομοσπονδία η αντιμετώπιση της ανεργίας και η στήριξη των ανέργων και ειδικότερα των νέων βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων της και θα αποτελέσουν κεντρικό αίτημα και διεκδίκηση και στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 1η Μαΐου.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Τρόικα να εγκαταλείψουν τις πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας και της φοροεπιδρομής γιατί έτσι καταστρέφουν την κοινωνία και την οικονομία.
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα