Οι μάσκες έπεσαν!

Το πραγματικό του πρόσωπο και τις αληθινές του επιδιώξεις αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ. Πίσω από τη μάσκα του «φιλεργατικού» εκπροσώπου των βιομηχάνων επιχείρησε να κρύψει τους χρόνιους και μύχιους πόθους του ΣΕΒ, αλλά τελικά αποκαλύφθηκε και η τακτική του και ο στόχος του.

Όλως τυχαίως αυτός ο στόχος συμπλέει με το στόχο και τις απαιτήσεις του κ. Τόμσεν.

Μπορεί για τον Πρόεδρο του ΣΕΒ οι τριετίες, τα επιδόματα και γενικότερα τα εργασιακά δικαιώματα να είναι «χαϊμαλιά και σκουλαρίκια», για τους εργαζόμενους όμως είναι σημαντικές κατακτήσεις που έχουν κατοχυρωθεί με ΣΣΕ, είναι αναγκαίες και βασικές προϋποθέσεις για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Ας αφήσει λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα για τις μνημονιακές πολιτικές και τη ρύθμιση των εργασιακών θεμάτων και ας μας απαντήσει με ειλικρίνεια και καθαρότητα: συμφωνεί ή διαφωνεί με το ρόλο, τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις και τις απαιτήσεις της Τρόικα.

Ο κ.Δασκαλόπουλος υπεραμύνεται δημοσίως του κοινωνικού διαλόγου όταν σε πρόσφατη πρόσκληση της ΓΣΕΕ για την υπογραφή Εθνικής Σύμβασης που θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό πριν τις μειώσεις, περιορίστηκε στο να σφυρίζει αδιάφορα.

Αφού λοιπόν διαφωνεί γιατί αρνείται να προσέλθει σε διάλογο όπως του είχε ζητηθεί από την ΓΣΕΕ και τους δύο εργοδοτικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ & ΕΣΕΕ) για την υπογραφή της εθνικής σύμβασης και εκχωρεί στον κ.Τόμσεν το ρόλο του εκπροσώπου του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και άλλων εργοδοτικών φορέων;

Προφανώς κοινωνικός διάλογος, όταν άλλα λέγονται δημοσίως, άλλα στην κ.Μέρκελ, άλλα στους κοινωνικούς συνομιλητές και εν τέλει σε εντελώς άλλα συμφωνεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ με τις απαιτήσεις της Τρόικα, δεν υπάρχει και ούτε μπορεί να υπάρξει και υπεύθυνος γι’ αυτό είναι αποκλειστικά ο κύριος Δασκαλόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα