Οι εργάτες γης στα ματωμένα φραουλοχώραφα απαιτούν δικαίωση

Η ΓΣΕΕ αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση της δικαιοσύνης στη δίκη των φραουλοπαραγωγών της Μανωλάδας, οι οποίοι τον Απρίλιο του 2013 είχαν πυροβολήσει με κυνηγετικές καραμπίνες αλλοδαπούς εργάτες που απασχολούσαν στις καλλιέργειές τους.

Μια δίκη η οποία αφορά πράξεις κατά τις ίδιας της ζωής των εργαζομένων, οι οποίοι υπό καθεστώς εξαθλίωσης τόλμησαν να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Η συγκεκριμένη δίκη αποτελεί ορόσημο γιατί αποκαλύπτει όχι απλά παραβατικές συμπεριφορές εργασιακής εκμετάλλευσης αλλά αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί επιτέλους το μέγεθος της παραβατικότητας που υπάρχει στην αγορά εργασίας, λόγω της ακραίας ευελιξίας που έχει επιβάλλει μέσω των μνημονιακών πολιτικών.

Δεν είναι δυνατόν μέχρι και σήμερα να μένει θεατής στην «ανήθικη επιχειρηματικότητα» όπου αυτή εμφανίζεται.

Δεν είναι δυνατόν να παραμένουν τυπικά και ουσιαστικά αποδυναμωμένοι οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί.

Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ως χώρα επικυρώσει τη διεθνή σύμβαση 129, η οποία επεκτείνει τους ελέγχους του ΣΕΠΕ και στον αγροτικό τομέα.

Οι «ματωμένες φράουλες» στη Μανωλάδα και η δίκη που διεξάγεται αυτές τις ημέρες αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρέπει να επαίρεται για τη δήθεν οικονομική ανάκαμψη αλλά αντιθέτως είναι υπόλογη για το σοβαρό πλήγμα που έχει υποστεί η κοινωνία και το οποίο πρέπει άμεσα να αποκαταστήσει.

Η ΓΣΕΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους εργάτες γης της Μανωλάδας, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία πολλάκις έχει αποδείξει στην πράξη ότι υπηρετείται κατά βάση από έντιμους ανθρώπους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα