Όχι στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων

H ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και βρίσκεται στο πλευρό των συνδικαλιστών του κλάδου που δικάζονται την ερχόμενη Δευτέρα, για την διαμαρτυρία τον Οκτώβρη του 2012, στο Υπουργείο Άμυνας.

Οι 12 συνδικαλιστές είχαν συλληφθεί σε διαδήλωση των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατόπιν επίθεσης ΜΑΤ την ώρα που διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία.
Η Συνομοσπονδία καλεί τα ΔΣ των Σωματείων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων να στηρίξουν τους συναδέλφους με την παρουσία τους τη Δευτέρα 5 Μάη στις 9πμ στα δικαστήρια της σχολής Ευελπιδων, όπου και θα διεξαχθεί η Δίκη.

Στα δικαστήρια θα παρευρεθούν για να συμπαρασταθούν ξένες αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών στελεχών από τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα Βιομηχανιών και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βιομηχανικών Συνδικάτων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Επισυνάπτεται και το δελτίο τύπου της ΠΟΕΜ

1991/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 ΜΑΗ: "ΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ"

Στις 5 Μάη, στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα, δικάζονται 12 συνδικαλιστές του κλάδου μας για τα επεισόδια που συνέβησαν στις 4 Οκτώβρη 2012 στο Υπουργείο ΄Αμυνας.

Συνελήφθησαν σε διαδήλωση των εργατών του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, κατόπιν σύγκρουσης με τα ΜΑΤ, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά.

Σιδηροδέσμιοι κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου τους απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες.

Για τη Δίκη της 5ης Μάη θα παρευρεθούν και θα συμπαρασταθούν ξένες αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών στελεχών από τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα Βιομηχανιών και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βιομηχανικών Συνδικάτων.

Στην Δίκη αυτή καλούμε να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους τα Δ.Σ. των Σωματείων μας, των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και ειδικότερα όσοι πίστεψαν και πιστεύουν σε αυτόν τον αγώνα.

Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη δίνει δύναμη και αντοχή στους αγώνες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΗ, ΩΡΑ 9:00 Π.Μ., ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ. 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα