Όχι στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων

H ΓΣΕΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και συμπαραστέκεται στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο ενόψει της αυριανής δίκης του με την κατηγορία της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία που οι εργαζόμενοι δέχονται ανελέητη επιδρομή στο εισόδημα τους και στα δικαιώματα τους, είναι απαράδεκτη και κατακριτέα.

Καλούμε τους αρμόδιους να αποσύρουν τις κατηγορίες ενάντια σε συνδικαλιστές που υπερασπίζονται, εκτός άλλων και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε ένα βασικό δημόσιο αγαθό, τη στιγμή που τα νοικοκυριά στην Ελλάδα δοκιμάζονται σκληρά.

Η ΓΣΕΕ είναι αποφασισμένη να αντιπαλέψει δυναμικά και αποφασιστικά κάθε «νέο» πακέτο λιτότητας και αντεργατικής, αντικοινωνικής πολιτικής. Το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα θα συνεχίσει να μάχεται ενωμένο ενάντια σε κάθε βιαιότητα που στοχοποιεί τα δικαιώματά μας, το εισόδημά μας, τις ζωές μας και το μέλλον της χώρας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα