Νεοφιλελεύθερο παραλήρημα

Η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά προτάσεις και «ιδέες» που επιχειρούν να μεταθέσουν το κόστος της επερχόμενης κρίσης αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων και των πολιτών της Ευρώπης προτείνοντας ουσιαστικά μισή εργασία, μισή αμοιβή και μισή ΖΩΗ !
Αμετανόητα συνεχίζουν να προσεγγίζουν την έξοδο απ’ την κρίση με τη χρεοκοπημένη συνταγή του άκρατου φιλελευθερισμού που δημιούργησε την κρίση. Όταν η οικονομία ήταν σε ανάκαμψη και τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων στα ύψη, κανείς δε μίλησε για διανομή τμήματος των ΚΕΡΔΩΝ στους εργαζόμενους! Τώρα που η Ε. Ένωση οδηγείται στην ύφεση, οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν να μετατραπεί η εργασία τους σε ανεργία, σε μερική απασχόληση, σε εκ περιτροπής εργασίας, σε διαθεσιμότητες, σε υποχρεωτικές άδειες χωρίς αμοιβή και ασφάλιση.
Η ΓΣΕΕ διεκδικεί την χρηματοοικονομική υποστήριξη της οικονομίας και την στήριξη της απασχόλησης, καθ’όλη τη διάρκεια της κρίσης. Αυτό μπορεί να γίνει (αν υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση) με έκτακτους πόρους που θα αντληθούν με αναδιανομή του εισοδήματος, απ’ τους έχοντες και κατέχοντες και όχι με πόρους ψίχουλα του 1 ½ του Ευρ. ΑΕΠ που διατίθενται για αυτό το σκοπό. Όταν οι ΗΠΑ διαθέτουν το 3% του ΑΕΠ και η Ελλάδα δυστυχώς μόνο το 0,7% του ΑΕΠ!
Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δε θα αποδεχτούν τέτοιες λογικές και πολιτικές και θα αντιδράσουν σε Εθνικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, απαιτώντας τη κρίση να πληρώσουν οι Τραπεζίτες και οι επιχειρήσεις και όχι οι πολίτες!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα