Νέα τραγικά εργατικά δυστυχήματα στη ΔΕΗ και στη ΛΑΡΚΟ-Λάρυμνας

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της για τα Νέα τραγικά – θανατηφόρα- εργατικά δυστυχήματα. Χτες έχασε τη ζωή του ένας νέος εργαζόμενος της ΔΕΗ (ανεκπαίδευτος και με 8μηνη σύμβαση) στο Λαγκαδά Θεσ/νίκης, σήμερα ένας άλλος Νέος στη ΛΑΡΚΟ Φθιώτιδας.
Ειδικότερα στο τραγικό δυστύχημα που έγινε σήμερα Τετάρτη 26/8 στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας από έκρηξη καμινίου είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Νέου εργαζόμενου 24 ετών και τον τραυματισμό άλλων τριών εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η έλλειψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων επιθεώρησης και ασφάλειας των μεταλλείων, η εγκατάλειψη του ελέγχου και της συντήρησης (η συγκεκριμένη μονάδα καμινίου παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα της τελευταίες μέρες) έχουν ως αποτέλεσμα το νέο τραγικό περιστατικό μέσα σε ένα μήνα στην ίδια εταιρεία (το προηγούμενο ήταν στις 2/8/09).
Τα συνεχόμενα αυτά εγκληματικά περιστατικά στη ΛΑΡΚΟ αποδεικνύουν με τραγικό τρόπο τις τεράστιες ευθύνες των υψηλότατα αμειβόμενων κομματικών στελεχών της Διοίκησης της εταιρείας, τα οποία αφού κατάφεραν να την υπερχρεώσουν και να την απαξιώσουν ασχολούνται αποκλειστικά με το πως θα πετύχουν το ξεπούλημα της στους ιδιώτες και όχι με τα προβλήματα των εργαζόμενων και της εταιρείας.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και των Υπουργείων Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Οικονομίας που εποπτεύουν και ελέγχουν την εταιρεία. Το πριν 25 μέρες θανατηφόρο δυστύχημα δεν τους ευαισθητοποίησε καθόλου. Η ζωή των εργαζομένων με την ανοχή και την ευθύνη της Κυβέρνησης έχει οδηγηθεί στη λογική της “ρώσικης ρουλέτας” των καθημερινών τραγικών περιστατικών. Έλεος πια!
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο τις συμπεριφορές άγνοιας κινδύνου, την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων πρόληψης και προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα