Νέα παρέμβαση της ΓΣΕΕ για τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο

Με νεότερη επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό κ.Αντ.Σαμαρά η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση-επείγουσα παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του κρίσιμου για την οικονομία και τους εργαζόμενους προβλήματος των Ναυπηγείων.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι η θετική εξέλιξη για την ανάθεση μελέτης στον Εθνικό Συντονιστή (που εισηγήθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Πρωθυπουργός σε συνεργασία με τους πολιτικούς αρχηγούς απεδέχθη) για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας. Ωστόσο, πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και πρέπει άμεσα να εκπληρωθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις ΥΠΕΘΑ ώστε να πληρωθούν οι επί μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων.

Ο εθνικός συντονιστής δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι ώστε τα αρμόδια (ή συναρμόδια) Υπουργεία να καθυστερούν συμβατικές υποχρεώσεις εις βάρος των ναυπηγείων και των εργαζομένων σε αυτά, καθώς δεν εμπλέκεται στις συμβατικές υποχρεώσεις των Υπουργείων προς τα Ναυπηγεία και ως μόνο έργο έχει τη σύνταξη της σχετικής μελέτης-πρότασης για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα