Μονά ζυγά δικά τους τα θέλουν οι Τραπεζίτες

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική και κοινωνικά απαράδεκτη απόφαση των 7 τραπεζών να σταματήσουν τη χορήγηση στεγαστικών δανείων του ΟΕΚ, με επίκληση τεχνικά ζητήματα προκειμένου να επανατιμολογήσουν (να αυξήσουν) τα επιτόκια για αυτά τα δάνεια, φορτώνοντας με νέες επιβαρύνσεις τους φτωχούς δανειολήπτες.

Η κυβέρνηση ως σχολιαστής των αποφάσεων των τραπεζιτών όχι μόνο δεν τους απέτρεψε αλλά εξακολουθεί να παζαρεύει στο παρασκήνιο τη χαριστική, αδιαφανή και χωρίς εγγυήσεις για τους Έλληνες φορολογούμενους χρηματοδότηση τους.

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις της κας Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ωφελιμότερο θα ‘ταν να επεξεργασθεί και να προτείνει μέτρα για συνολική αναθεώρηση των συνεργασιών με τις συγκεκριμένες τράπεζες, όπως συνταξιοδοτικές υπηρεσίες, Αποθεματικά Ασφ. Ταμείων, Μισθοδοσία εργαζομένων ΔΕΚΟ κλπ.

Καλούμε τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών καθώς και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να απαιτήσουν την πλήρη και αναλυτική παρουσίαση των ισολογισμών ΟΛΩΝ των Τραπεζών και των Ομίλων τους, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες την κεφαλαιακή επάρκεια και την πραγματική οικονομική κατάσταση της κάθε τράπεζας και προπαντός πριν από κάθε οικονομική κρατική βοήθεια.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να επιβάλει όχι μόνο την απρόσκοπτη συνέχιση (με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις) αλλά και την μείωση των επιτοκίων των δανείων της Εργατικής Κατοικίας για την ενίσχυση των εργαζόμενων και της ελληνικής οικονομίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα