Μετατροπή του ΛΑΕΚ σε ΕΛΓΑ επιδιώκει η κυβέρνηση. Επιδότηση ροδακινοπαραγωγών μέσω ΛΑΕΚ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση της με τους ροδακινοπαραγωγούς Πέλλας και Ημαθίας προτείνει την επιδότηση τους κατά 4 έως 5 λεπτά ανά κιλό από το ΛΑΕΚ.

Μέχρι σήμερα είχαμε γνωρίσει τις έντονες προσπάθειες της κυβέρνησης να «απαλλοτριώσει» τα αποθεματικά του ΛΑΕΚ αλλά χρειάζεται πολύ φαντασία και θράσος να τον μετατρέψει σε παράρτημα του ΕΛΓΑ για να καλύψει τις αδυναμίες της πολιτικής της.

Να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά προς τους κυβερνώντες ότι τα χρήματα του ΛΑΕΚ καταβάλλονται μόνο από εργοδότες και εργαζόμενους και είναι αποτέλεσμα Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και όχι διαπραγμάτευσης με την Κυβέρνηση.

Είναι χρήματα για την στήριξη των ανέργων, την εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων. Δεν μπορούν να διατεθούν για καμία άλλη χρήση με όποια αλχημεία και να επιλέξει η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε οι εισφορές μας να χρησιμοποιούνται ως «δεκανίκι» στήριξης της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και των υποχρεώσεών της προς άλλες κοινωνικές ομάδες.

Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ακόμα και των εθνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων για ν’ αποτρέψουμε τις καταστροφικές για τους θεσμούς κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα