ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΟΑΣΘ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/5/19

ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΟΑΣΘ

 

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών έχει αφήσει στην τύχη του τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και μάλιστα με πρόσφατες δηλώσεις του εκτοξεύει απειλές περί ιδιωτικοποίησης του κρατικοποιημένου ΟΑΣΘ.

Είναι αδιανόητο να μην ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για τη δημιουργία της ΑΣΥΘ, σχήμα που διαδέχεται τον ΟΑΣΘ, με νόμο μάλιστα που έχει ήδη ψηφιστεί και είχε χρονοδιάγραμμα εφαρμογής το τέλος του 2018 και τώρα 6 μήνες μετά ενόψει εκλογών ο αρμόδιος Υπουργός  να θέτει εκβιαστικά διλήμματα.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης οι οποίοι έχουν εκφράσει ξεκάθαρη θέση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του φορέα, με την παράλληλη όμως παροχή των καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και η διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελούν προτεραιότητα για τα Συνδικάτα, τα οποία αρνούνται να μπουν στο εκλογικό παιχνίδι και στις κομματικές στρατηγικές.

                                                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα