Μαζική Συμμετοχή στη 48ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 η πρώτη μέρα της 48ωρης Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης που εκβιαστικά επιβάλλει η Τρόικα και τα οποία οδηγούν στην ανατροπή και ακύρωση του εργατικού θεσμικού πλαισίου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: 100 %
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΛΟΙΑ 100 %
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: 100 %
ΛΙΜΑΝΙΑ: 70 %
ΕΡ. ΜΕΤΑΛΛΟΥ: 60 %
ΟΙΚΟΔΟΜΗ: 70 %
ΕΜΠΟΡΙΟ: 60 %
ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ ,ΕΥΔΑΠ το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 80%

Η ΓΣΕΕ αντιδρά και απεργεί για να αποκρούσει τη Νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επιβάλει η Τρόϊκα στη χώρα και στους πολίτες οδηγώντας μας στη χρεοκοπία και την καταστροφή.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί:

• Η συμφωνία των κοινωνικών φορέων (εργαζόμενων και εργοδοτών) η οποία έδινε απαντήσεις ρεαλιστικές και υπεύθυνες, με σεβασμό στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και στα προβλήματα της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης, ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ και ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ αδικαιολόγητα και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ!

• Επιβάλλεται το πιο βίαιο και σκληρό αναδιανεμητικό σύστημα, σε βάρος των εργαζόμενων και υπέρ των εργοδοτών. Πάνω από 4 ΔΙΣ € ετησίως μεταφέρονται από το εισόδημα των εργαζόμενων στα κέρδη των επιχειρηματιών, ενώ η απώλεια φορολογικών εσόδων θα είναι πάνω από 1 ΔΙΣ € ετησίως.
Είναι τελικά ολοφάνερο το ποιος ωφελείται και ποιος κερδίζει απ΄αυτή τη βάρβαρη και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ παρέμβαση.

• Η κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης και η δραματική μείωση όλων των μισθών και ημερομισθίων κατά 22% θα μειώσει αναλογικά ΟΛΕΣ τις κοινωνικές παροχές όπως επιδόματα ανεργίας, μητρότητας, τοκετού, ασθενείας, κ.λ.π. ενώ στα ασφαλιστικά ταμεία θα δημιουργήσει επιπλέον «τρύπα» τουλάχιστον 2 ΔΙΣ € ετησίως.

• Η μείωση μισθών και ημερομισθίων της Εθνικής Σύμβασης, σε συνδυασμό με τις ετήσιες ώρες εργασίας, θα διαμορφώσει την ωριαία αμοιβή, στην Ελλάδα από 0,35 σε 0,27 Ευρώ όταν στην Πορτογαλία είναι 0,28 και στη Ισπανία0,38 Ευρώ.

• Η τρίτη κατά σειρά μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15% θα μετατρέψει το θεσμό των επικουρικών συντάξεων σε παροχές ελεημοσύνης.

• Η κατάργηση ή η σύμπτυξη του χρόνου της μετενέργειας των ΣΣΕ (από 6 σε 3 μήνες) σε συνδυασμό με την ακύρωση του ρόλου του ΟΜΕΔ ικανοποιεί πάγιο και χρόνιο αίτημα του ΣΕΒ για την κατάργηση των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων και την εφαρμογή ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβάσεων.

• Η ακύρωση και ανατροπή των εσωτερικών κανονισμών εργασίας των ΔΕΚΟ και ΤΡΑΠΕΖΩΝ (που έχουν θεσπιστεί με ΣΣΕ) στοχεύουν «απλά» στην ισοπέδωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, αλλά κυρίως στην πλήρη και ανεξέλεγκτη δυνατότητα ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ των εργαζόμενων.

• Η αντισυνταγματική, αντικοινωνική, αντιαναπτυξιακή και υφεσιακή αυτή πολιτική θα αντιμετωπισθεί με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους: συνδικαλιστικά, πολιτικά και δικαστικά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Φθάνει πια ! Δεν πάει άλλο.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή που διακυβεύονται ΒΑΣΙΚΑ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ και να σταματήσουν τα διασπαστικά και μικροκομματικά τους παιχνίδια.

Η Απεργία συνεχίζεται και αύριο Σάββατο 11/2, με συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα.

Την Κυριακή 12/2/2012 Αγωνιστικό Συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 17:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα