Μαύρα Χριστούγεννα για τους απολυμένους εργαζόμενους στο κατάστημα ΜΑΚΡΟ Πάτρας

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη, προκλητική και αντεργατική τακτική της επιχείρησης ΜΑΚΡΟ, η οποία προχωρά λίγο πριν τα Χριστούγεννα σε συνεχείς απολύσεις στο κατάστημά της στην Πάτρα με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα δήθεν περιορισμένα κέρδη.

Έφτασε στο σημείο μάλιστα ανάμεσα στις τελευταίες τρεις (3) απολύσεις να συμπεριλάβει και έναν εργαζόμενο πατέρα τεσσάρων παιδιών, προσφάτως χειρουργημένο με σύζυγο επίσης άνεργη.

Την ώρα που η λίστα των ανέργων μακραίνει μέρα με την ημέρα και τα δικαιώματα των εργαζομένων στραγγαλίζονται καθημερινά, τέτοιου είδους εργοδοτικές συμπεριφορές δε μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.

Υπενθυμίζουμε στη ΜΑΚΡΟ ότι εκτός από εργαζόμενοι είμαστε και καταναλωτές και τέτοιου είδους συμπεριφορές προκαλούν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του μέσου εργαζόμενου – καταναλωτή. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων και την επικράτηση κλίματος εργασιακής ειρήνης και ασφάλειας.

Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει τον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στο κατάστημα ΜΑΚΡΟ Πάτρας για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και του αυτονόητου δικαιώματος στην αξιοπρεπή διαβίωση και μαζί με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Δομή της ΓΣΕΕ) και το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθειά τους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα