Καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15/12/2010, η Γενική Απεργία που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στον προϋπολογισμό λιτότητας αλλά και στις αντεργατικές και αντικοινωνικές διατάξεις του μνημονίου που υλοποιεί η κυβέρνηση με νόμους εξπρές.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία σε πολλούς εργασιακούς χώρους άγγιξε το 100%. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους εξής εργασιακούς χώρους:

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ : 100%
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ:100%
ΟΛΠ: 100%
ΛΙΜΑΝΙΑ:100%
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ :100%
COCA COLA:100%
ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ ,ΕΥΔΑΠ το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 90%

Η κυβέρνηση μέσω του μνημονίου δανεισμού δεσμεύθηκε και υλοποιεί μέτρα που επιφέρουν βίαιες ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων, μέτρα που αυξάνουν δραματικά τον αριθμό των ανέργων.
Ο πιο σκληρός και αδίστακτος ευρωπαϊκός νεοφιλελευθερισμός στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους απαιτεί και επιβάλει σκληρά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που βίωσαν ποτέ οι ευρωπαίοι πολίτες.
Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή και ακύρωση των απαράδεκτων αυτών πολιτικών.
ΟΙ εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι αρνούνται να υποταχθούν στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ευρωπαίων ηγετών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα