ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

4/6/18
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα περιστατικά βίας που ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Με προπηλακισμούς, ύβρεις και βιαιοπραγίες, μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να επιβάλουν τις αντιδημοκρατικές πρακτικές τους, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Με συμπεριφορές που δε συνάδουν με τους σκοπούς και τους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος, ενορχήστρωσαν και εφάρμοσαν τη γνωστή επιχείρηση εκφοβισμού όποιων διαφωνούν μαζί τους.

Επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές της διορισμένης από το Δικαστήριο Προσωρινής Διοίκησης, στέλνοντας μάλιστα στο νοσοκομείο τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του έκανε – γι’ αυτούς και τη νοοτροπία τους – την «αδιανόητη» κίνηση αμφισβήτησης εκλογικών διαδικασιών, καταθέτοντας σχετική ένσταση.

Τέτοιες τραμπούκικες συμπεριφορές, ορισμένων συνδικαλιστών και μη, δε μπορούν  και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που απομονώνουν όλους όσοι «ετσιθελικά» θέλουν να εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων.

Όσοι έχουν στόχο να υπερασπίσουν, όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων τα κεκτημένα και τα δικαιώματά τους, αλλά και τις καρέκλες τους.

Όσοι συνεχίζουν σ’αυτό τον ολισθηρό δρόμο, υπηρετώντας μόνο τη στρατηγική και την αντίληψη που ορίζει η κομματική τους γραμμή, είναι βέβαιο ότι θα απομονωθούν.
Το μήνυμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ήταν ξεκάθαρο. Πάνω από τα 2/3 των εκλεγμένων αντιπροσώπων των σωματείων – μελών απαξίωσαν τις εργασίες και απείχαν από το επονομαζόμενο «εργατικό» συνέδριο.

Αυτό το μήνυμα οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους και να αναλογιστούν τελικά πόσο μακριά μπορεί να τους οδηγήσουν η βία και οι προπηλακισμοί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΣΕΕ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα