Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ;

Η απόσυρση της τροπολογίας για την ενίσχυση του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας για την οποία είχε ρητά δεσμευτεί ο Υπ. Οικονομίας, αποτελεί απαράδεκτη υπαναχώρηση του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η απόσυρση γίνεται με πρόσχημα την αντίδραση της επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε βοήθεια προς χειμαζόμενους κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας θεωρείται ΠΑΡΑΝΟΜΗ (ναυπηγεία, κλωσ/γία, Ο.Α. κ.α.) ενώ τα 28 δις€ στις τράπεζες με την προκλητική συμπεριφορά θεωρείται απλή και νόμιμη ενίσχυση.

Συμπερασματικά, κανείς δεν αμφισβητεί τα 28 δις ευρώ που θα δοθούν άμεσα σε ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων χωρίς κανέναν περιορισμό για τον τρόπο που αυτά θα διατεθούν, ενώ γίνεται σεβαστή η παρέμβαση “ανταγωνιστών” με το να τους αναγνωρίζεται μόνοι αυτοί να αναιρούν ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις.

Η απόσυρση της τροπολογίας στην πραγματικότητα δε θα έχει μόνο σαν συνέπεια την καταστροφή μιας μεμονωμένης επιχείρησης, όπως απερίσκεπτα θεωρούν κάποιοι Έλληνες επιχειρηματίες και με χαρά επικροτούν αυτοί που πραγματικά θα ωφεληθούν, δηλαδή οι ανταγωνιστές τους στο εξωτερικό, αλλά θα οδηγήσει σε καταστροφή όλο το κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας καθώς και όσων οικονομικών φορέων εξαρτώνται από αυτόν (αγρότες, συναφείς εξαρτώμενες επιχειρήσεις).

Επιπρόσθετα, ανάλογες κρατικές ενισχύσεις με ίδια ή φτωχότερη αιτιολόγηση έχει δοθεί και για άλλους κλάδους (κτηνοτροφία, μελισσοκομεία, κ.α.).

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ 35ΕΚ€ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ- ΑΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ 1.200 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

-ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

-ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΣ ΤΙΣ ΒΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Αύριο οι 1.200 εργαζόμενοι της ενωμένης κλωστοϋφαντουργίας από όλα τα μέρη της χώρας θα διαδηλώσουν στη Βουλή και στο Υπ. Οικονομίας για τη διάσωση της εταιρίας και της απασχόλησής τους. Η ΓΣΕΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους και υιοθετεί πλήρως τις διεκδικήσεις τους.

Πρόσθετα επαναλαμβάνουμε την προτροπή προς κάθε αρμόδιο και προς την Κυβέρνηση:

o Ο υπεύθυνος βασικός μέτοχος Θ.Λαναράς δεν “εξαφανίστηκε”, εξαφανίζεται το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων.

o Η εταιρία πτωχεύει ο μέτοχος είναι πλούσιος.

o Οι εισαγγελείς και ιδιαίτερα ο εισαγγελέας της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων τι κάνουν;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα