Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΪΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29/3/19
Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΪΣ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για την απαράδεκτη εργοδοτική πρακτική της εταιρείας UNILEVER, η οποία πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τη δέσμευσή της για ανάπτυξη του εργοστασίου της ΕΛΑΪΣ και διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας, μετά τη συμφωνία που έκανε με εταιρεία συμφερόντων γνωστού αμερικανικού fund.
Για το θέμα είχε υπογραφεί και σχετικό κείμενο συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης που προέβλεπε τη μεταφορά των μαργαρινών και μηχανημάτων μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό, από το εργοστάσιο του Ρέντη στην ΕΛΑΪΣ, στην Πειραιώς, με την εταιρεία να δεσμεύεται για την υλοποίηση της συμφωνίας.
Αντί αυτών όμως η UNILEVER μιλάει στην ουσία τώρα για αλλαγή πολιτικής και πλεύσης από το νέο αγοραστή και προχωρά σε ενέργειες που υποβαθμίζουν την παραγωγική παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των εργαζομένων.
Η ΓΣΕΕ στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας και του σωματείου των εργαζομένων απαιτεί από την επιχείρηση να λάβει εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας του συνόλου των εργαζομένων.
Δεν θα επιτρέψουμε να εμπαίζονται οι εργαζόμενοι και να υλοποιούνται παράνομες πράξεις εις βάρος τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα