Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/12/18
Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

Η ΓΣΕΕ μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις εξελίξεις στη Χαλυβουργική που οδηγούν στο δρόμο τους διακόσιους εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά και εκατοντάδες άλλους που εργάζονται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με τη Χαλυβουργική.
Μετά από μειώσεις μισθών διαθεσιμότητες και εκ περιτροπής εργασία, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, όχι μόνο χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη αλλά αντιθέτως να έχουν βάλει πλάτη τα προηγούμενα χρόνια για να κρατήσουν ανοιχτή την επιχείρηση.
Σε αντίθεση με τους εργαζόμενους τεράστιες ευθύνες φέρουν τόσο η Διοίκηση της επιχείρησης με τις ενδοοικογενειακές διαμάχες, όσο και η Κυβέρνηση.
Ενδοοικογενειακές διαμάχες που καθυστερούν την εκποίηση σχεδίου για την ουσιαστική επανεκκίνηση του εργοστασίου και τις ρυθμίσεις οφειλών, και κώφευση από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα του υψηλού ενεργειακού κόστους στη χώρα.
Οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική έχουν κρούσει κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για το υψηλό ενεργειακό κόστος των χαλυβουργικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το οποίο είναι 30% υψηλότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη, γεγονός που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας, τις οποίες επωμίζεται η εναπομείνασα βαριά βιομηχανία της χώρας.
Η ΓΣΕΕ και η ΠΟΕΜ βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων της Χαλυβουργικής, απαιτώντας από τους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Χαλυβουργική να επαναλειτουργήσει και κανείς εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα