Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ-ΟΣΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/06/2022

Η ΓΣΕΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΣΑ-ΟΣΥ

 Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία και στα τρόλεϊ , οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική κίνηση της Κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία, με την οποία παρατείνει την εκχώρηση του συγκοινωνιακού έργου των αστικών συγκοινωνιών στα ΚΤΕΛ.

Την ώρα που ο στόχος πρέπει να είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την ώρα που λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών το επιβατικό κοινό στρέφεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Κυβέρνηση σχεδιάζει στην ουσία τη διάλυσή τους, παραχωρώντας σε ιδιώτες ακόμη περισσότερες γραμμές δρομολογίων. Μία απόφαση που έρχεται σε αντίθεση και με τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου , το οποίο έχει απορρίψει την παραχώρηση για έναν ακόμη χρόνο του συγκεκριμένου συγκοινωνιακού έργου, στα ΚΤΕΛ.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τη σχετική τροπολογία και να αφήσει στην άκρη πρακτικές που οδηγούν στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και σχεδιασμούς που κάθε άλλο παρά το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών προάγουν.

                                                                                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα