Η ΓΣΕΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Ο.Ι.Υ.Ε

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε) ,η οποία έχει αποφασίσει 24ωρη Πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Κυριακή 30/12/2012 αντιδρώντας στην κυβερνητική αυθαιρεσία.

Η πρόθεση της Κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί προαναγγελία γενικότερης κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας και εξόντωσης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το επιχείρημα ότι η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές θα αυξήσει την αγοραστική κίνηση φανερώνει την κυβερνητική υποκρισία αλλά και το στόχο που δεν είναι άλλος από την στήριξη των πολυεθνικών –πολυκαταστημάτων με παράλληλη κατάργηση για όλους τους κλάδους την κυριακάτικης ανάπαυσης των εργαζομένων.

Ας καταλάβουν επιτέλους όσοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις ότι αφενός μεν στους εργαζόμενους και στους πολίτες δεν λείπει ο χρόνος για να ψωνίσουν αλλά τα χρήματα ,όπως λείπουν και σε όσους έχουν ακόμη δουλειά οι μισθοί αξιοπρέπειας και τα εργασιακά δικαιώματα τα οποία περικόπτονται καθημερινά από τις βάρβαρες εργοδοτικές και κυβερνητικές πολιτικές.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την παράλογη και καταστροφική αυτή απόφαση για την κοινωνία και την οικονομία (εν μέσω της μεγαλύτερης ύφεσης και κρίσης )διαφορετικά θα αντιμετωπίσει τις γενικότερες αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα