Η δημόσια εκπαίδευση εκχωρείται σε επιχειρηματικά συμφέροντα

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΛΟΥΚΕΤΟ ΒΑΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει 50 ειδικότητες από τη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση εκχωρώντας με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο εκπαιδευτικό αγαθό σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η απόφαση για κατάργηση κλάδων από την τεχνική εκπαίδευση αναγκάζει χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ να οδεύσουν εκβιαστικά προς ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες που θα καλύψουν τις ειδικότητες που ο Υπουργός Παιδείας κατήργησε εν μια νυκτί.

Την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Παιδείας αναβάθμισε αποφασιστικά, μέσω του ΕΟΠΠΕΠ και με τη σύμφωνη γνώμη των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕ), ειδικότητες της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης δίνοντας τη δυνατότητα σε απόφοιτούς τους να αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα και άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Λίγες μέρες μετά η ελληνική κοινωνία πληροφορήθηκε από τον ίδιο Υπουργό ότι ορισμένες από τις σημαντικότερες και πλέον δημοφιλείς ειδικότητες («Αισθητικής Τέχνης», «Κομμωτικής Τέχνης», «Βοηθών Νοσηλευτών», «Βοηθών Γενικής Νοσηλείας», «Βοηθών Φαρμακείων», «Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων» του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας», «Βοηθών Νοσηλευτών» του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας», «Βοηθών Γενικής Βρεφο-νηπιοκομίας») δεν θα χορηγούνται από το δημόσιο. Ποιός, επομένως, θα τις χορηγεί και ποιός ευνοείται από την απόφαση αυτή;

Η απαράδεκτη και πρωτοφανής αυτή απόφαση διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση και αναγκάζει χιλιάδες γονείς να πληρώσουν αδρά για να αποκτήσουν τα παιδιά τους μια χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον τους.

Η ΓΣΕΕ θα αντιπαλέψει με κάθε μέσο και τρόπο το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών το οποίο επιθυμεί διακαώς η Κυβέρνηση και η απάντηση θα δοθεί με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων και της ελληνικής κοινωνίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα