Η ασυδοσία των εργολάβων καθαριότητας συνεχίζεται

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα του Αιγύπτιου εργαζόμενου καθαριότητας.

Με την ίδια ένταση και οργή καταδικάζουμε την συνεχιζόμενη και ανενόχλητη εργοδοτική αυθαιρεσία σε όλους τους χώρους εργασίας και ειδικότερα σε αυτόν της καθαριότητας και μάλιστα σε κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας.

Η ΓΣΕΕ και τα Συνδικάτα έχουν καταθέσει και έχουν παλέψει για ένα πλαίσιο εργασίας και ελέγχων στον πολύπαθο χώρο του καθαρισμού χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν ληφθεί αποτελεσματικά μέτρα διασφάλισης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Είναι διπλά «εγκληματικό» να έχουν διαπιστωθεί τα προβλήματα να έχουν γίνει τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις από τα συνδικάτα και να μην λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα εξουδετέρωσης των εργολαβικών αυθαιρεσιών που οδηγούν σε τέτοια τραγικά και θανατηφόρα περιστατικά.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ και τη Δικαιοσύνη, να προχωρήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων καθώς και τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση και φροντίδα της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα