Η ανεργία καλπάζει αλλά η χώρα μας δεν τη μετράει

Η ανεργία αυξάνεται καθημερινά, όπως αυξάνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση αλλά η Κυβέρνηση και η ΕΣΥΕ σταμάτησε να τη μετρά και να την κοινοποιεί στη Eurostar από το Μάρτη του 2009 .
Εχθές η Eurostat ανακοίνωσε την ανεργία στην Ε. Ένωση που κυμαίνεται στο δραματικό 9,5% (23.000.000 άνεργοι) χωρίς σ’ αυτά τα ποσοστά να συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα! Για ανεξήγητο λόγο η χώρα μας έχει να αποστείλει στοιχεία ανεργίας από το Μάρτιο του 2009, γιατί άραγε;
– Μήπως τα στατιστικά ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας αυξήθηκαν θεαματικά και ξεπέρασαν το διψήφιο ποσοστό και οι άνεργοι τις 550.000;
– Μήπως τα στατιστικά μαγειρεμένα ποσοστά της ΕΣΥΕ έχουν χάσει και για τη Eurostat κάθε ίχνος αξιοπιστίας και φερεγγυότητας.
– Για ποιους λόγους η χώρα μας είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν δίνει στη Eurostat από το Μάρτη στοιχεία και πόση τιμή περικλείει αυτό για τη χώρα μας, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και στην ελληνική κοινωνία
Με το να βάζει κανείς τα προβλήματα (όσο καυτά και αν είναι) κάτω από το χαλί δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Ούτε εκλογικό, ούτε πραγματικό.
Ούτε βέβαια αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας με ρουσφετολογικές, προεκλογικές προσλήψεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ εμπαίζοντας έτσι και τους ανέργους και την κοινωνία συνολικά.
Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι απαιτούν μέτρα ουσιαστικά, αποτελεσματικά, αναπτυξιακά που θα δημιουργούν σταθερές και ασφαλείς θέσεις εργασίας και όχι προεκλογικά μαγειρέματα απόκρυψης των στοιχείων και της αλήθειας όσο πικρή και αν είναι αυτή!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα