Η ανεργία εκτός ελέγχου

Η Ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτα και παίρνει πλέον δραματικές διαστάσεις, χωρίς να λαμβάνεται κανένα απολύτως ουσιαστικό και αποτελεσματικό μέτρο διασφάλισης των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης.
Το στατιστικό ποσοστό 9,1% για την ανεργία του Φεβρουαρίου 2009 (αυξημένο μόνο κατά 1,1% από το αντίστοιχο περσινό) είναι δυστυχώς πολύ μικρότερο από το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας που πλήττει τους πάντες και τα πάντα αλλά κυρίως τις γυναίκες και τους νέους στους οποίους η χώρα μας κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις στην Ε. Ένωση.
Παρά τα 28ΔΙΣ€ που διατέθηκαν προς τους Τραπεζίτες για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους γιατί οι απολύσεις, η ανεργία, τα 4ημερα, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η καταπάτηση των ΣΣΕ και κάθε εργασιακού δικαιώματος, συνεχίζονται και αυξάνονται περνώντας πλέον χαρακτηριστικά «θανατηφόρας επιδημίας»! χωρίς ουσιαστικές και αποτελεσματικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.
Η ΓΣΕΕ και το Συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων γι’ αυτήν την εξέλιξη, βροντοφωνάζει για μια ακόμα φορά:

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα