Η ανεργία αυξάνεται ανησυχητικά

Για ένα ακόμα μήνα η ανεργία «τραβάει την ανηφόρα» και αυξάνεται ανησυχητικά, φθάνοντας το στατιστικό ποσοστό 12,1% δηλ. μέσα σ’ ένα μόνο μήνα προστέθηκαν στην «στρατιά» των ανέργων 38.000 νέοι άνεργοι!

Η ΓΣΕΕ και τα Συνδικάτα απαιτούν και διεκδικούν ΑΜΕΣΑ μέτρα τόνωσης της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και της ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ! Απαιτούν ενίσχυση των εισοδημάτων ( μισθών , ημερομισθίων, συντάξεων ) για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Απαιτούν και διεκδικούν μια τελείως διαφορετική οικονομική πολιτική, η οποία δεν θα «γεννάει» ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Το κακό για τους ανέργους, γίνεται διπλό γιατί την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προωθεί, την περικοπή των εσόδων και πόρων του ΟΑΕΔ, που αν ψηφιστεί θα κάνει την κατάσταση για τους άνεργους απελπιστική.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει με ΑΜΕΣΑ – ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ μέτρα τόνωσης της Ανάπτυξης και της Απασχόλησης πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε όριο. Όπως επίσης και να ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ τους πόρους του ΟΑΕΔ και την ενίσχυση των ανέργων, όπως απαιτούν και διεκδικούν τα Συνδικάτα και η κοινωνία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα