Γενική Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Μ.Τετάρτη 1η ΜΑΗ η 24ωρη Γενική Απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καθώς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ πραγματοποιήθηκε στις 11:00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στο Σύνταγμα έξω από το Κοινοβούλιο.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι διαδήλωσαν και απαίτησαν να μπει οριστικό τέλος στις απάνθρωπες και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων που η Kυβέρνηση εφαρμόζει κατ΄ απαίτηση των δανειστών αδιαφορώντας πλήρως για τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που δημιουργεί στους πολίτες και στην κοινωνία.

Τα συνδικάτα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αντιπαλεύουν τις συντηρητικές πολιτικές και τον νεοφιλελευθερισμό που καταργεί τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις και όσα με αγώνες και θυσίες έχει κατακτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία 150 χρόνια.

Το πρωί αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Στ.Καλλέργη, πρωτοπόρου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ενώ το απόγευμα θα γίνει κατάθεση στεφανιού μνήμης και τιμής και στην Καισαριανή (μνημείο Ηρώων).

Η συνέχιση του αγώνα είναι δεδομένη όσο Κυβέρνηση και Τρόικα ακολουθούν την ίδια λανθασμένη συνταγή της ύφεσης και των αδιεξόδων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα